Wat zijn zilvervisjes?

Wat zijn zilvervisjes?

Zilvervisjes danken hun naam aan hun zilverkleurige uiterlijk met visachtige vorm en bewegingen. Kenmerken voor de zilvervisjes zijn hun 3 aan de achterkant uitstekende aanhangsels en hun 2 lange antennes aan de voorkant. Ze worden vooral in Noord-Europa gezien en dan meestal in de vochtige ruimtes van een huis zoals de badkamer, kruipruimte, kelder enzovoorts.

Zilvervisjes hebben de neiging om zich te verbergen en zijn licht schuw. Hierdoor blijven ze lang onopgemerkt. Tegen de tijd dat u ze tegenkomt kan er al eventuele schade zijn aangericht! Lees verder om meer te weten te komen over zilvervisjes in huis en zilvervisjes bestrijden.

Hoe zien zilvervisjes er uit?

Zoals hierboven al benoemd wordt, zijn zilvervisjes zilverkleurig en hebben ze een visachtige vorm. Deze vorm wordt ook wel vaak vergeleken met de vorm van een traan. Ze hebben een afgeplat lichaam met een lengte van 12 tot 19 milimeter (aanhangsels niet meergerekend). Verder zijn bedekt met schubben en zijn ze vleugelloos. Zilvervisjes kunnen dus niet vliegen, maar kunnen zich wel alsnog erg snel voortbewegen!

Wat doen zilvervisjes en waar komen ze vandaan?

Zilvervissen bewegen snel en zijn goede klimmers. Ze kunnen wekenlang zonder voedsel of water overleven, maar hebben wel een omgeving met een hoge luchtvochtigheid van 70 tot 90 procent nodig. Over het algemeen zult u de zilvervisjes in huis vaker in de avond tegenkomen, aangezien het nachtdieren zijn. Overdag geven ze er de voorkeur aan om zich te verstoppen in kieren en spleten.

Maar waar komen de zilvervisjes vandaan vraagt u zich af? Ze worden vaak vanaf een besmette locatie binnengebracht met dozen, boeken en kranten. Mocht u ze thuis tegenkomen, dan is de kans dan ook groot dat de zilvervisjes door de dagelijkse krant uw woning zijn binnengedrongen.

Zijn zilvervisjes schadelijk voor mensen?

Zilvervisjes worden niet als schadelijk voor mensen gezien. Ze bijten niet en kunnen daarmee ook geen ziekten overdragen. Hoewel ze niet schadelijk zijn voor mensen, kunnen ze wel schadelijk zijn voor uw woning. Zilvervisjes staan erom bekend dat ze materialen van papier aantasten en doen zich dan ook graag tegoed aan uw boeken, behang en kleding. Zilvervisjes planten zich relatief snel voort dus het is belangrijk om u te ontdoen van deze insecten, voordat ze zich tot een ware plaag ontwikkelen en de kans op schade aan uw woning toeneemt! Neem contact op met Point Pest Control om de zilvervisjes te bestrijden.

Zilvervisjes bestrijden: Hoe moet dat?

Wilt u zilvervisjes bestrijden? De sleutel tot het bestrijden van zilvervisjes is -- het leefgebied grondig te behandelen. Om de zilvervisjes te kunnen bestrijden is het namelijk belangrijk om te weten of ze van buitenaf komen of dat ze binnen hebben genesteld. Heeft u vastgesteld dat u last heeft van een plaag? Neem dan contact op met Point Pest Control. Het is het beste om ons uw huis naar behoren te inspecteren en om de juiste behandelmethode te kiezen.

Point Pest Control: Uw partner bij het bestrijden van zilvervisjes

Bent u op zoek naar een professionele ongediertebestrijder voor uw zilvervisjesprobleem? Neem dan nu contact met ons op! U kunt ons bereiken door te bellen naar 06-13593047 of door te mailen naar info@pointpestcontrol.nl. Het is ook mogelijk om ons contactformulier in te vullen, we nemen dan op korte termijn contact met u op!