Wespennest verwijderen om schade te voorkomen

Als het geel is en het zoomt, dan is de kans groot dat er een wesp in de buurt is. Wespen zijn op zich geen agressieve dieren en je hoeft er dan ook niet bang voor te zijn. Ze zijn echter wel erg territoriaal als het aankomt op hun nest. Als je een wespennest wilt verwijderen is het daarom heel belangrijk dit door professionals te laten doen. Wanneer mensen zelf met huis-, tuin- en keukenmiddelen aan de slag gaan, wordt het vaak niet grondig genoeg gedaan, waardoor het wespennest aktief blijft. Tegelijkertijd kan je een wespennest niet gewoon laten zitten. Een nest groeit namelijk heel snel uit naar 3 tot 5000 wespen in augustus. Een klein nestje lijkt misschien onschuldig, maar in mum van tijd groeien ze uit tot kollossale wespennesten. Wees er dus op tijd bij en zorg dat het grondig wordt aangepakt!

Belang van wespennest op tijd verwijderen

Wanneer een wespennest niet op tijd wordt verwijderd, gaat het nog verder uitgroeien met alle gevolgen van dien. Wanneer je in de tuin zit begint het bij enkele wespen, die op het eten afkomen. Al snel zijn het hele groepen bij elkaar. Dit komt ontspannen in de tuin verblijven niet ten goede! Op een rustig moment kun je in de gaten houden waar de wespen vervolgens in en uit vliegen. Het nest zit vaak op een beschutte plek, zoals in spauw openingen, vogelhuisjes etc.. Het begint klein, maar naarmate er steeds meer wespen worden geboren, gaat het exponentieel groeien. Een klein nestje lijkt daardoor nog heel onschuldig, maar binnen enkele weken passen daar al duizenden wespen in. Dit moet zo snel mogelijk de kop in worden gedrukt om schade aan de woning en het risico op steken te elimineren. Zeker voor kinderen en dieren kan het namelijk levensgevaarlijk zijn wanneer ze door agressieve wespen worden belaagd. Maak het nest zelf niet dicht! De kans is dan groot dat zij een uitgang maken in je woning.

Point Pest Control neemt die zorgen uit handen door het wespennest professioneel te bestrijden.

Hoe kunt u een wespennest verwijderen op een professionele manier?

Een wespennest verwijderen doe je niet zomaar. Het moet op een verantwoorde manier gebeuren om te voorkomen dat je gestoken wordt. De kleding is daarbij stap 1. Onze professionals hebben alle apparatuur en beschermende kleding in huis om het probleem op te lossen. Met bescherming gaan we uitzoeken waar het nest precies is. Bij de in-uitgang brengen wij professionele bestrijdingsmiddelen in. Wij hebben inmiddels al jaren en vele duizenden nesten ervaring. Zodra de koningin is besmet, is het nog een kwestie van tijd. Binnen enkele dagen zal het nest volledig uitsterven. Je kunt dan weer ontspannen en veilig buiten bivakkeren en van de zomer genieten.

Zo laat u een wespennest verwijderen zonder risico te lopen

Wil je op korte termijn een wespennest verwijderen met behulp van professionals? Wij helpen je graag verder. We hebben alles in huis om het wespennest te bestrijden op een grondige manier. Neem direct contact op en wacht niet af. Wij staan voor je klaar!