428 woorden
2 minuten leestijd

‘Bij’ les over wespen!

Dagelijks vragen klanten ons of en wanneer zij te maken hebben met wespen of bijen. Waar mensen over het algemeen warmere gevoelens hebben voor bijen dan voor wespen, valt met een steek van beiden niet te spotten. En hoewel zowel de bij als de wesp in de natuur een nuttige rol vervullen, is het goed bij risico en acuut gevaar actie te ondernemen.

Lookalike en toch verschillend

De insecten zijn herkenbaar aan het zwart(donker bruin)/gele uiterlijk; de wesp feller qua kleur, smaller en minder harig. Wespen zijn carnivoren en leven vaak solitair of in kleine groepen. Bijen zijn graag met heel veel soortgenoten en leven in kolonies rondom de koningin. Uit de eitjes van de bijenkoningin komen werk-en mannetjesbijen. Wespeneitjes ontwikkelen zich tot vrouwelijke werkers. Een bedreigde bij steekt en gaat daarna dood, de wesp kan meerdere keren steken en is agressiever in gedrag. Wespen zijn kunstenaars en bouwen van fijn gekauwd hout bijzondere en soms hele grote nesten. Deze kom je op de meest onverwachte plekken tegen.

Herkennen in en rondom je huis

De zomermaanden staan in het teken van alles open zetten en heerlijk buiten leven. Gek op zoetigheid en op jacht naar kleinere beestjes of stuifmeel, vallen ze ons direct op. Zie je de insecten telkens ergens in en uit vliegen, dan zijn het vrijwel altijd wespen. Ook de papierachtige nesten duiden op een groeiende populatie. Wat in het late voorjaar begint met enkele honderden, kan in de nazomer een volk zijn van 3000 tot 5000 plaagdieren. Omdat dan o.a. de voeding in de natuur minder wordt, komt de focus te liggen op al het lekkers wat je buiten eet en drinkt. Bijen clusteren en vormen een klont op je gevel of sponningen. Meestal zijn zij, met een dan uitgeruste koningin, na een dag alweer verdwenen. Als je er last van hebt, kan een imker het volk voor je weg halen. Bij direct gevaar voor de mens en de imker kan het nest niet vervijderen, mag er door een ongediertebestrijder worden bestreden.

Weten wat je doet

Als officieel ongediertebestrijding bedrijf met gecertificeerde medewerkers, weten wij wat er in jouw situatie kan worden gedaan om het probleem snel en effectief op te lossen. Wij werken met professionele, wettelijk toegestane producten. Deze zijn veel effectiever dan de doorsnee middelen, die je als consument koopt. Bovendien werkt de bestrijder in beschermende kleding, waardoor er geen onnodig risico is op steken.

Blijf alert op je zomerse leefomgeving, geniet en bel direct als er zich vragen en/of plaagdier problemen voor doen.  

Point Pest Control
06 135 93 047
info@pointpestcontrol.nl

Nieuwsoverzicht