252 woorden
2 minuten leestijd

Immigrant gespot; de valse Wolfspin

September kondigt een nieuw seizoen aan. Lagere temperaturen, uitgebloeide zomerborders én spinnen! De spinnenwebben en lange draden vallen op in de nu vochtige natuur. Vooral op de kozijnen rond je deuren en ramen, kan je er letterlijk niet omheen.

Valse Wolfspin

Onlangs is de van oorsprong Mediterrane Valse Wolfspin in ons land gesignaleerd. Deze valt op door zijn royale grootte en jaagt zeker schrik aan. Echt gevaarlijk is deze spin niet, maar uit zelfverdediging kan hij pijnlijk bijten. Je kunt deze beet vergelijken met een nare wespensteek.

Spinnen in je huis?!

De kans is echter vele malen groter, dat je dit najaar de Huis-, Tril-, of Kruisspin aantreft. Deze soorten zitten nu eenmaal graag binnen in je huis. De mannetjes volgen een reukspoor van de vrouwtjes die al binnen zijn. Heb je dan ook nog mieren, muggen of andere insecten in huis, dan is de voedselvoorziening optimaal.

Wat doe je tegen spinnen in huis je huis?

Des te schoner en opgeruimder je huis, des te minder favoriet is de locatie. Controleer regelmatig vooral vochtige, donkere verstopplekken en hoeken op zolder en in je kelder, de schuur en kasten. Stofzuig regelmatig en goed, ook daar waar je in huis weinig komt. Mocht je met een vooruitziende blik hout hebben gekocht voor je kachel, bewaar dit dan buiten. Spinnen verstoppen zich daar graag in.

Heb je een spinnenplaag of ben je bang voor dit  veelpootig ongedierte? Onze Point Pest Control ongediertebestrijder helpt en adviseert je graag.

Bel 06 - 135 930 47 of mail info@pointpestcontrol.nl

Nieuwsoverzicht