270 woorden
2 minuten leestijd

Op blote voeten tussen de ratten!

Ratten zijn bepaald geen onbekenden in ons thuis- en straatbeeld.

Van klein, zwart of bruin, harig, en tot de omvang van een kleine kat, veel mensen zijn doodsbang voor deze knaagdieren. Je  associeert ze met viezigheid, ziekten en gevaar. Eenmaal binnen in je (restaurant)keuken, bedrijf en huis zijn ze een regelrechte ramp. Ze knagen aan kabels, laten urinesporen na, en verspreiden ziekten. Niet zo gek dus, dat wij van Point Pest Control vele malen per week op pad gaan om preventief en probleemoplossend deze knagers te bestrijden.

In de deelstaat Rajashan in India bekijken ze deze dieren met hele andere ogen. De Kami Mata Deshnok tempel, ook wel de rattentempel genoemd, huisvest meer dan 25.000 ratten. Kami Mata leefde in de 15de eeuw en werd gezien als de reïncarnatie van de godin Durga. De vrij rondlopende ratten in alle soorten en maten, ziet men als geïncarneerde familieleden. Daarom worden ze gevoed, beschermd en vereerd.

Je kunt deze bijzondere locatie bezoeken. Let wel, binnen alleen op blote voeten of sokken! Mocht een rat over je voeten lopen, dan brengt dat je volgens de verhalen een royale dosis geluk. Ook het ontdekken van een zeldzame witte rat staat garant voor voorspoedige tijden. Andersom werkt het niet in je voordeel. Sta je op een staart of rattenpoot, dan krijg je daarvoor een boete.

Zeker is dat het een bijzondere, voor de ene persoon een angstaanjagende-, voor de ander misschien wel therapeutische ervaring is. In Nederland houden wij onze schoenen aan. We blijven graag op afstand en weren de ratten uit onze leef-en woonomgeving. Wij helpen u daar graag bij. Snel en effectief.

Nieuwsoverzicht