484 woorden
2 minuten leestijd

Ratten ongewenste gasten in je tuin!

Je kunt er niet omheen, de rattenpopulatie in Nederland neemt snel en schrikbarend toe. Grote steden spannen de kroon. Waar ze eerst veelal uit het zicht in het riool verbleven, zie je ze nu , ook op klaarlichte dag, gewoon op straat. Vooral de bruine rat gedijt enorm bij de ideale leefomstandigheden, die wij als mensen vaak onbewust creëren. De knaagdieren zijn onhygiënisch en een concreet gevaar voor de volksgezondheid. Ze worden steeds brutaler en in het nauw gedreven, agressief.

Waar tref je de ratten aan?

Als gecertificeerd en ervaren ongediertebedrijf worden wij veel gebeld om ratten te bestrijden. Buiten rond het huis, maar steeds vaker ook in je vertrouwde woonomgeving binnen. In de toiletpot, op de zolder, in de kelder, ratten voelen zich daar waar warmte en voedsel te vinden is snel thuis. Ook in de kruipruimtes treffen wij regelmatig sporen aan. Direct bij het openen van het kruipluik, ruik je de vieze penetrante geur die de snel groeiende rattenfamilies verspreiden.

Waarom zie je ze in dit seizoen in je tuin?

Door de oplopende buitentemperatuur voelen de ratten zich buiten prettig. Achterstallig onderhoud, bouwprojecten in je buurt of werkzaamheden aan het riool, vergroten de kans op deze ongewenste gast op je terras. Bovendien trakteren niet opgeruimde resten van ons zomers buitenleven de ratten op een feestmaal.  Heb je gezellig kippen of een konijn voor de kinderen in je tuin, dan trekt ook dat deze knagers aan.

Wat kan je doen tegen ratten in je tuin?

Jonge ratten zijn al snel geslachtsrijp. Met talloze nesten per jaar, groeit het zien van een enkele rat al snel uit naar serieuze overlast. Zo maar als particulier aan de slag gaan met gif, kan gevaar opleveren voor kinderen en andere (huis) dieren in de tuin. Overigens is dit bij wet verboden.  Het is dan ook belangrijk zo snel mogelijk een officieel ongediertebestrijdingsbedrijf in te schakelen om erger te voorkomen. Wij werken met ervaren bestrijders, én met professioneel, snel en effectief werkende producten.

Dit doe je zelf:

  • Kippen, konijnen en andere dieren in je tuin, gedoseerd voeren. Ruim overtollig voer op en bewaar het in dichte kunststof/metalen bakken.
  • Ruim etenswaren en resten van je tuinfeest direct op in gesloten vuilzakken, die je vervolgens in dichte afvalbakken deponeert.
  • Voer vogels alleen in seizoenen waarin dit echt noodzakelijk is.
  • Zorg voor zo min mogelijk schuilplekken in je tuin.
  • Probleem met het riool of een afvoer? Laat het snel en professioneel maken.
  • Ratten hebben een hekel aan lopen over grind. Bovendien storten hieronder gegraven gangen snel in. Een strook van 30 cm breed  en 3 cm dik langs je gevel kan dus helpen.
  • Loopt je tuin af naar water, houdt dan de begroeiing zo kort mogelijk.

Toch last van deze ongewenste gasten in je huis en/of tuin?

Bel, app of mail Point Pest Control, 06 13593047 / info@pointpestcontrol.nl

Wij inspecteren, weren, bestrijden en denken met je mee om het rattenprobleem op te lossen.

Nieuwsoverzicht