332 woorden
2 minuten leestijd

De ene ongediertebestrijder, is de andere bestrijder niet!

Kaf onder het koren, oplichterspraktijken, onaangename verrassingen bij het afrekenen, ook in de ongediertebestrijdingsbranche is het aan de orde van de dag. Zeker in het wespenseizoen bloeien deze praktijken op. Niet gecertificeerde bestrijders die zonder echte vakkennis werken met middelen die je als consument gewoon in de winkel kunt kopen. Middelen die bovendien in veel gevallen niet afdoende zijn om je probleem voor lange tijd op te lossen.

Effectieve probleemoplossing

Om effectief een ongedierteprobleem op te lossen, werk je als officieel bedrijf met wettelijk toegestane, hoog geconcentreerde professionele producten. Deze kunnen bij leveranciers alleen bestelt worden met een code. Bovendien vereist het gedegen kennis en ervaring, om de juiste aanpak per zakelijke of particuliere locatie, het ongediertesoort te bepalen. Weten hoe je veilig werkt voor mens, huisdier en milieu.

Bewijs van vakbekwaamheid

Het is in ons land verplicht dat iedereen die zich professioneel bezig houdt met plaagdierbestrijding met wering en biociden, in het bezit is van een bewijs van vakbekwaamheid. Dit bewijs kan de bestrijder, die bij je komt, laten zien. Hij of zij is officieel bestrijdingstechnicus/plaagdierbeheerser, en heeft de opleiding en vervolg opleidingen daarvoor gevolgd.

Serieus vak, serieuze opleiding

De door het KAD (Kennis-en Adviescentrum Dierplagen) vorm gegeven opleiding leert je problemen op te lossen, preventief te handelen en breed te kunnen adviseren. Je oefent op de praktijkdagen met apparatuur en diverse bestrijdingsmethoden. Bovendien wordt er aandacht besteed aan bouwkundige en bedrijfsmatige wering, wetskennis en communicatie. Je sluit de opleiding af met een door de stichting EVM georganiseerd theorie-en praktijkexamen. Nascholing (met examens) zijn verplicht om je papieren te behouden.

Check, dubbel check

Het loont dus om in zee te gaan met een professional, die jou als klant goed informeert. Zorg dat je van tevoren weet of er 1 of meerderen bezoeken nodig zijn, en wat je moet betalen. Een duidelijke site en reviews geven je verder een goed beeld.

Zeker weten dat het goed zit!?

Bel/app Point Pest Control op 06 - 135 93 047 

Mail ons op info@pointpestcontrol.nl 

Nieuwsoverzicht