389 woorden
2 minuten leestijd

Gemier in huis & tuin!

Mieren zijn gek op hoge temperaturen. Hoe hoger het kwik stijgt, hoe actiever de kolonies in huis en tuin worden. Overigens hebben mieren een aangeboren hoeveelheid energie. Als ze niet doseren, gaan ze eerder dood. Ze nemen dan ook regelmatig rust. Zouden wij als mens dan zelfs van mieren nog iets kunnen leren? In een kolonie heeft iedere mier een eigen taak. De grootste groep bestaat uit werkers, aangevuld met verkenners, voedselzoekers, gynen ( vruchtbare vrouwtjes die eigen kolonie kunnen starten) en natuurlijk de onbetwiste leidster de koningin. Een goed functionerende structuur, waar ‘vrouwen’ met succes een hoofdrol spelen. Lijkt maar zo opnieuw een prima voorbeeld voor de mens.

Waar zie je de mieren?

Wandelend door het bos zie je de rode bosmier. In huis en tuin zijn het meestal de bruine wegmieren. Steeds vaker duikt hier ook de Faraomier op. Een tropische soort, lichtgekleurd en moeilijk te zien. Ze hebben een enorme voorkeur voor flats en huizen waar het lekker warm is en blijft. In je tuin verraden ondergraven paden en losliggende tegels de aanwezigheid van deze plaagdieren. Vooral op warme zomeravonden zie je de koninginnen en mannetjes vliegen op hun bruidsvlucht. Meestal gevolgd door vogels die gek zijn op deze gemakkelijk te vangen insecten.

Heb je last van mieren?

Hoeveel bewondering je ook hebt voor het functioneren, de kracht en hyperactiviteit, eenmaal in je woonomgeving kan een kolonie uitgroeien tot een plaag. Schade in je tuin en aan de planten, op je voedsel en in je keukenkastjes. Bovendien hebben zij schimmels en bacteriën aan hun poten. Geen prettige gedachten!

Wat kun je doen aan mierenoverlast?

Zoals voor veel ongedierte, scheelt het consequent opruimen van voedsel en je leefomgeving. De sporen van mieren goed schoonmaken en zo onderbreken, voorkomt dat de geur van feromonen nieuwe kostgangers lokt. Ben je gek op oranje in je tuin? Poot dan Afrikaantjes en Goudsbloemen in je border. Daar zijn ze namelijk niet gek op. Helaas werken veel huis, tuin & keukentips maar even en gedeeltelijk. Zomaar sprayen met gif is een risico voor andere dieren en kinderen. Realiseer je dat de koningin vaak diep onder de grond zit en je daar dan niet bij komt.

Wij helpen je graag van je mierenoverlast af. Met professionele middelen, gecertificeerde vakmensen, én oog voor jouw individuele situatie.

Bel of mail Point Pest Control 06 13593047 / info@pointpestcontrol.nl

Nieuwsoverzicht