483 woorden
2 minuten leestijd

Watervlugge zilvervisjes

Niet alle ‘visjes’ zwemmen in het water, zo blijkt uit de regelmatige aanwezigheid van zilvervisjes in huis. Ze zijn watervlug en gek op vochtigheid en hoge temperaturen. Met name actief in het donker, spot je ze als je ’s nachts het licht aan doet. Is het uitgegroeid tot een heuse plaag, dan zie je ze ook overdag wegschieten. Vaak in de keuken, badkamer, kelder of kruipruimte, én in je bed!

Hoe zien zilvervisjes er uit?

Ze leggen hun eitjes graag op een veilige plek; in naden en kieren overal in huis of in je bedrijfspand. De pas uitgekomen zilvervisjes zijn wit van kleur. Ze ontdoen zich van hun huid en worden uiteindelijk zilverkleurig en licht glanzend. Op de kop bevinden zich een 2-tal sprieten. Volwassen zijn ze ongeveer een centimeter groot. Ze zijn moeilijk te onderscheiden van papiervisjes. Deze laatste zijn grijzer van kleur en iets gespikkeld. Zilvervisjes zijn gemiddeld na 3 maanden geslachtsrijp. Ze worden tussen de 2 en 8 jaar oud en breiden zich in onze warme en niet altijd optimaal geventileerde huizen super snel uit.

Hoe krijg je zilvervisjes in je woon-en werkomgeving?

Zilvervisjes doen hun naam eer aan, ze houden van vocht. Is het daarbij ook nog warm, dan groeit de aanwezigheid van enkele tientallen al snel uit tot een plaag. Te ontdekken in de  veelal uitstekend geïsoleerde nieuwbouwhuizen, maar zeker ook in vochtige oudbouw en bedrijfspanden. Ze voeden zich met schimmels en voedingsresten. Op zich zijn ze niet schadelijk voor je gezondheid. Hun favoriete voedingsbron schimmels is dat zeker wel. Soms is er ook sprake van een allergische reactie. Kortom van deze ongewenste gasten wil je zo snel mogelijk af.

Zilvervisjes in je bed

Deze insecten zijn net als veel mensen gek op een warm bed. Je verliest tijdens het slapen een ruime hoeveelheid lichaamsvocht. Heerlijk onder je behaaglijke dekbed, zijn dit ideale omstandigheden voor de zilvervisjes. Direct na het opstaan dus goed je bed en slaapkamer luchten!

Hoe bestrijdt je zilvervisjes?

Zilvervisjes laten zich niet gemakkelijk bestrijden. De eitjes zijn superklein en in naden en kieren vrijwel onzichtbaar. Ze zijn vooral in het donker actief. Goed ventileren, een zogenaamde vochtvreter plaatsen, regelmatig goed stofzuigen en schimmels weren dragen allemaal bij aan het weg krijgen van deze beestjes. In de praktijk blijkt echter al snel dat dit bij een snel groeiende populatie niet afdoende is.

Een professionele aanpak voor optimaal resultaat

Schakel zo snel mogelijk onze ervaren ongediertebestrijders in. Zij zien het verschil tussen de papier- en zilvervis, en kunnen uitstekend adviseren wat jij in jouw persoonlijke leefomgeving kunt doen. Zij zijn gecertificeerd en werken met effectieve professionele bestrijdingsproducten. Dit zorgt er voor dat met een naden & kieren behandeling ook de eitjes behandelt worden. Zo krijg je zo snel resultaat.

Point Pest Control adviseert je  graag, en lost je probleem snel en binnen haalbare kaders op.

Bel/app  06 13593047 of mail info@pointpestcontrol.nl

Foto gemaakt door Christian Fischer

Nieuwsoverzicht