353 woorden
2 minuten leestijd

Wespensteek?! Lees onze tips

Overvolle wespennesten

In september en oktober doet de herfst zijn intrede in de natuur. Veel vocht en uitgebloeide bloemen en struiken in de borders. Dat laatste is voor de wespen een probleem. Juist nu de nesten overvol zijn, is er te weinig voedsel voorhanden in de tuin. Ze zijn daarom genoodzaakt verder uit te vliegen op zoek naar iets te eten. Hoe welkom zijn dan juist jouw drankje en hapje op het terras en/of binnen?

Gestoken door een wesp

In een reflex sla je een wesp van je af. Een steek ligt dan voor de hand. Weet dat de nesten nu een populatie van duizenden bewoners hebben. Doe het zelf het nest bestrijden, is daarom een slechte optie. Een steek is geen pretje, maar uitgezonderd een allergie, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. De huid is vrijwel direct branderig, rood en pijnlijk. Het kan een zwelling worden, gaan jeuken en je kunt er misselijk of duizelig van worden. Dit kan een paar dagen maar ook 2 weken gevoelig zijn. Blijf alert op een allergische reactie. Er kan dan ook sprake zijn van benauwdheid, dus schakel direct medische hulp in.

Do’s & don’ts

  • Koelen met een koud kompres.
  • Speciale crème gebruiken tegen insectensteken en jeuk.
  • Huistuin en keukenmiddelen, al dan niet effectief zijn; azijn, knoflook en zuiveringszout.
  • Soms krijg je de angel er uit met je nagel of een zuigpompje.
  • Niet in de huid knijpen. Juist dan verspreid het gif zich verder.
  • Gestoken in je hand? Doe je sieraden direct af, zodat het bij zwelling geen problemen geeft.
  • Gestoken in je mond? Gevaarlijk omdat door zwelling je luchtwegen vernauwen. Zuig op een ijsklontje en neem contact op met een arts.
  • Honden en katten happen graag naar rondvliegende insecten. Bij een steek in de bek of heftige reacties altijd je dierenarts consulteren.

Voorkomen is beter dan genezen

Zie je de opening waar wespen in en uit vliegen, of het nest zelf? Bel dan direct met ons voor een snelle effectieve bestrijding. Onze gecertificeerde bestrijder draagt beschermende kleding en gebruikt professionele producten.

Point Pest Control

Bel, app: 06 - 135 930 47

Mail:  info@pointpestcontrol.nl

Nieuwsoverzicht